Veelgestelde vragen

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kan ik een afspraak maken voor een behandeling?

U kunt telefonisch contact met ons opnemen via telefoonnummer: 078-6127099. Ook kunt u op de homepage via de knop “inschrijven”  het contactformulier invullen en versturen, zodat wij contact met u op kunnen nemen.

 

Heb ik een verwijzing nodig van een huisarts of een specialist?

U heeft sinds 2006 geen verwijzing meer nodig van een huisarts of specialist om onder behandeling te komen bij een fysiotherapeut. Wij zijn direct toegankelijk.

 

Ik ben niet in staat om naar de praktijk te komen maar ik heb wel fysiotherapeutische behandeling nodig?

Wilt u behandelingen aan huis omdat u bijvoorbeeld net bent ontslagen uit het ziekenhuis of omdat u zelf niet in staat bent om naar de praktijk te komen? Dan komt één van onze therapeuten bij u aan huis. U heeft hiervoor wel een verwijzing van een arts nodig.

 

Wat moet ik meenemen bij de eerste afspraak?

Uw zorgverzekeringspasje, identiteitsbewijs, een badlaken en eventueel een verwijzing van de huisarts of specialist.

 

Hoe lang van te voren moet ik afbellen wanneer ik verhinderd ben?

Afspraken dienen 24 uur van tevoren geannuleerd te worden. Afspraken welke niet of te laat geannuleerd worden, zullen bij u in rekening worden gebracht.

 

Worden de fysiotherapeutische behandelingen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar worden de behandelingen vergoed. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is per polis en per verzekeraar verschillend. U kunt deze informatie terugvinden in uw polisvoorwaarden. Als u alleen een basisverzekering heeft afgesloten worden de behandelingen niet vergoed en krijgt u een nota. Voor kinderen tot 18 jaar worden de eerst 9-18 behandelingen meestal vergoed uit de basisverzekering.

 

Wordt mijn huisarts ingelicht wanneer ik onder behandeling ben zonder verwijzing?

Wanneer u zonder verwijzing naar een fysiotherapeut gaat, vindt er een screening plaats. Hierna wordt bepaald of fysiotherapie, voor uw gezondheidsprobleem, de juiste behandelmethode is. De fysiotherapeut neemt u na de screening in behandeling of adviseert u om naar de huisarts te gaan. In beide gevallen wordt de huisarts, na uw goedkeuring, geïnformeerd. Wanneer u bent uitbehandeld zal er een eindverslag opgestuurd worden naar de huisarts.

 

Wat doet een manueel therapeut?

Manuele therapie is een verdieping van “gewone” fysiotherapie. Het is niet zozeer een ander vakgebied als wel een master bovenop de opleiding tot fysiotherapeut. De manueel therapeut past mobiliserende bewegingen toe in de gewrichten. De bewegelijkheid van de gewrichten neemt toe waardoor de pijn in het lichaamsdeel en in het gewricht weer afneemt. De manueel therapeut maakt gedoseerde bewegingen met uw lichaam en met uw gewrichten. Dit gaat soms gepaard met voorzichtig duwen en trekken. Er ontstaan hierdoor snelle bewegingen dat soms een knakkend gevoel en/of geluid geeft. De verandering is in de meeste gevallen direct merkbaar.

Manuele therapie is onder andere toepasbaar bij:

  • nek-en schouderpijn
  • hoofdpijn en slechte beweeglijkheid van de nek
  • pijn tussen schouderbladen
  • pijn op de borst bij ribblokkades
  • lage rugpijn (eventueel met uitstraling naar de benen)
  • heupklachten
  • beginnende artrose
  • knie-, enkel-, schouder-, elleboog- en polsklachten