Praktijk nieuws

Even voorstellen: onze nieuwe collega!
Gepubliceerd op 01-09-2021

Op 1 september jl. is Tineke de Wit bij ons in dienst gekomen. Zij komt het team achter de balie versterken op de woensdag en vrijdag aan de Rotterdamseweg. Tineke heeft voorheen gewerkt bij D-Reizen en heeft daardoor een ruime ervaring met klantcontacten. Wij heten Tineke van harte welkom binnen ons team! Met de komst van Tineke is er vanaf heden iedere dag bezetting aan de telefoon en achter de balie. Kijk voor meer informatie over onze bereikbaarheid op deze website bij ‘openingstijden secretariaat’. 

 

 

Sportfysiotherapie – collega’s in opleiding!
Gepubliceerd op 01-05-2021

Onze collega’s Lizanne van Spanje en Claudia den Ottelander volgen momenteel de opleiding tot sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut behandelt een grote diversiteit aan sportblessures, maar helpt u ook als u weer wilt gaan sporten na een ziekte, blessure of een periode van inactiviteit. Daarnaast is preventie van blessures een belangrijke taak van de sportfysiotherapeut. Dit alles wordt gedaan door onder andere:

  • Beweeganalyses, bijvoorbeeld door middel van videoanalyses.
  • Sportanalyses, zodat er gericht op uw sport behandelt kan worden.
  • Sport specifieke oefentherapie/revalidatietraining.
  • EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen).

Wanneer is sportfysiotherapie iets voor u?

  • Als u sporter bent
  • Als u klachten ervaart tijdens of na bewegen/sporten
  • Als u weer wilt gaan sporten
  • Klachten die langdurig zijn
  • Als u preventief een beweeganalyse wilt
  • Als u adviezen wilt of vragen heeft over sporten/bewegen

Lizanne: ”Van jongs af aan ben ik een fanatiek korfbalster. In de jeugd heb ik vaak in de selectie gespeeld. Momenteel speel ik in een vriendenteam. Plezier in de sport vind ik heel belangrijk. Zonder plezier kun je niet het maximale uit jezelf halen. Naast korfbal doe ik nog aan CardioBoxing en wielrennen. Sporten die mij verder aanspreken zijn o.a. balsporten, schaatsen en racketsporten. Samen met u wil ik graag aan de gang om u zo goed mogelijk te laten terugkeren in uw sport ”

 

Claudia: “Zelf ben ik altijd al fanatiek wedstrijdzwemster geweest en ik doe daarnaast aan fitness. Sporten die mij erg aanspreken zijn watersporten, voetbal, hockey en tennis. Ik krijg er veel energie van om samen met u de reden voor het ontstaan van uw klachten te achterhalen en u te helpen met revalideren. “

 

 

 

Even voorstellen: onze nieuwe collega’s vanaf oktober 2020!

Na het vertrek van onze collega Pieter Burger in oktober jl. en het recente vertrek van onze collega Christiaan Bax verwelkomen wij de volgende nieuwe collega’s in onze praktijk. Dit zijn Claudia den Ottelander (fysiotherapeut en sportfysiotherapeut in opleiding), Eline van Dijk (fysiotherapeut) en Martijn Groeneveld (fysiotherapeut). Hieronder stellen zij zich aan u voor:

Ik ben Martijn Groeneveld, 27 jaar oud. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien ben ik werkzaam geweest op een geriatrische revalidatie-afdeling. In februari 2021 zal ik gaan starten met de Masteropleiding tot Geriatrisch Fysiotherapeut. Sinds 2018 ben ik betrokken bij de medische fitness groepen binnen deze praktijk op de donderdagavond. Nu de mogelijkheid zich voordeed om binnen de praktijk als fysiotherapeut aan de slag te gaan, kon ik de kans niet laten schieten. Mijn affiniteit met sport en bewegen in algemene zin zijn voor mij de reden geweest om fysiotherapeut te worden. Graag stap ik naar buiten om te hardlopen, tennissen of voetballen. Helaas krijgen we allemaal (meer dan) eens te maken met lichamelijke klachten. Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan en samen met u te werken aan het herstel.

 

Mijn naam is Eline van Dijk, 29 jaar en sinds kort woonachtig in Papendrecht. In 2015 heb ik de opleiding tot algemeen fysiotherapeut afgerond in Nieuwegein. Al snel kreeg ik een leuke baan elders in Zwijndrecht aangeboden. Tijdens deze jaren heb ik ook meerdere waarnemingen gedaan bij verschillende particuliere praktijken en ben ik actief geweest als sportverzorger/fysiotherapeut bij een korfbalvereniging in Hardinxveld-Giessendam. Toen ik de kans kreeg om vanaf november 2020 aan de slag te gaan bij Fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman heb ik deze kans met beide handen gegrepen. Naast mijn werkzaamheden als algemeen therapeut ben ik ook in het zwembad te vinden als hydrotherapeut bij de reuma patiënten vereniging regio Gorinchem. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd veel buiten te vinden. Graag ga ik wandelen, hardlopen en met de fotocamera op pad.

 

Mijn naam is Claudia den Ottelander, ik ben 25 jaar oud en ik ben sinds oktober 2020 werkzaam bij Fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Zelf ben ik altijd fanatiek wedstrijdzwemster geweest en ik heb een bijzondere affiniteit voor het behandelen van lichamelijke klachten van (jonge) sporters, daarom ben ik in 2019 gestart met de Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Hiermee verdiep ik mijn kennis op het gebied van trainingsleer, bewegen en sport gerelateerde klachten. De quote “waar een wil is, is een weg”, zegt veel over mij en mijn manier van behandelen van klachten, ik ga altijd voor het hoogst haalbare uit iedere behandeling. Ik vind het een uitdaging om door middel van beweeg- en videoanalyses de ontstaansfactoren van een blessure in kaart te brengen en zodoende het fysieke probleem te verhelpen. Ik zie u graag bij Fysio Berger, Twilt en Tielman om samen met u te werken aan het herstel van uw klachten.

 

Nieuwe psychosomatisch fysiotherapeut vanaf 1 juli 2020

Na het vertrek van onze collega Désirée Baan hebben wij inmiddels een nieuwe psychosomatische fysiotherapeut in dienst genomen. Zijn naam is Frank van Gulik. Frank is 11 jaar werkzaam als fysiotherapeut en heeft zijn masteropleiding tot psychosomatische fysiotherapeut inmiddels afgerond.

 

 

 

 

 

Uitbreiding specialisatie osteopathie binnen onze praktijk!

In juli 2019 is onze collega Dominique Berger afgestudeerd als osteopaat en daarmee gecertificeerd om haar specialisatie uit te oefenen! Onder de naam Osteopathie Zwijndrecht is ze vanaf september 2019 van gestart gegaan binnen onze praktijk. Meer informatie treft u aan op de pagina Specialisatie of neem contact met ons op via telefoonnummer 078-6127099.