Praktijk nieuws – Fysiotherapie Berger Twilt en Tielman – Zwijndrecht

Praktijk nieuws

Wij verwelkomen onze nieuwe collega Suzanne Kunsel
Gepubliceerd op 27-10-2023

Ik ben Suzanne Kunsel, 23 jaar en net afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Ik ben een echte sportfanaat, ik sta zo’n 5 dagen per week in de sportschool. Daarnaast ben ik vaak te vinden in de turnhal als turnster maar ook als trainster. Maar mijn grote passie is reizen.
Vanaf 1 november ben ik werkzaam binnen de praktijk. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan als fysiotherapeut en vind het een leuke uitdaging om mensen te helpen en te motiveren. Misschien zie ik u binnenkort en kunnen we samen werken aan het herstel van uw klachten!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij verwelkomen onze nieuwe collega Lisette Ros

Gepubliceerd op 11-07-2023
Ik ben Lisette Ros en ben in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Na een aantal jaar heb ik de master Bekkenfysiotherapie aan de SOMT Amersfoort afgerond. Ik woon in Alblasserdam met mijn man en 2 kinderen. In mijn vrije tijd sta ik graag op mijn SUP op de Alblas of ga ik een rondje wandelen.
Vanaf 1 augustus zal ik bij Fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman komen werken als Bekkenfysiotherapeut. U kunt bij mij terecht voor klachten op het gebied van bekken en bekkenbodem. Ik kijk ernaar uit om hier te gaan werken en hoop u binnenkort te ontmoeten in de praktijk.

 

 

 

 

 

 

Wij verwelkomen onze nieuwe collega Sebas Hollemans

Gepubliceerd op 17-01-2023

Mijn naam is Sebas Hollemans en vanaf 18 januari zal ik werkzaam zijn binnen deze praktijk. Sommigen van jullie zullen mij al kennen, ik heb van januari tot juli 2022 stage gelopen bij Tijmen en Jeroen. In augustus 2022 ben ik afgestudeerd aan THIM Hogeschool voor fysiotherapie. 

Ik werk momenteel in Rotterdam, en zal daar ook nog 3 dagen in de week werkzaam zijn. De woensdag en vrijdag zal ik in Zwijndrecht gaan werken. 

Ik behandel mensen met allerlei verschillende soorten klachten, van knie- tot nekklachten. Ook voor sport of werk gerelateerde klachten kunt u bij mij terecht! 

Wie weet zie ik u binnenkort! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze nieuwe collega Eelco Helmos

Gepubliceerd op 06-01-2023

Ik ben Eelco Helmos en sinds 2005 afgestuurd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Avans in Breda. Daarna heb ik mezelf verder gespecialiseerd in diagnostiek middels echografie, sportrevalidatie, shockwave therapie en fascia therapie. Kernwaarde waar ik voor sta zijn betrokkenheid, enthousiasme en deskundigheid. Ik ga samen met de patiënt voor het best mogelijke resultaat, waarbij het totale mensbeeld voorop staat. Vanaf 1 februari 2023 ben ik werkzaam bij fysiotherapiepraktijk Berger Twilt en Tielman. Ik kom te werken aan de Rotterdamseweg en zal hier op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn. Ik woon in Dordrecht samen met mijn echtgenote en we hebben samen 3 kinderen.

Specialisatie: Algemeen fysiotherapeut, echografist, shockwave therapie, fascia therapeut, sportrevalidatie, beweegagoog.

 

 

 

 

 

Nieuwe collega’s gezocht wegens uitbreiding praktijk!

Gepubliceerd op 03-10-2022

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de verbouwing op de bovenverdieping van onze praktijk aan de Rotterdamseweg. Wij gaan namelijk uitbreiden! Daarom zijn wij op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s die ons team komen versterken. Ben jij iemand of ken jij iemand die zin heeft in een nieuwe uitdaging? Kijk dan gauw op onze pagina Vacatures en solliciteer direct!

 

Zwangerschapsverlof

Gepubliceerd op 29-08-2022

Onze collega Dominique Berger is momenteel met zwangerschapsverlof. Aangezien er geen vervanger beschikbaar is, zullen de osteopathie behandelingen na haar verlof (begin januari) weer opgestart worden. Wij wensen Dominique veel plezier toe met haar zwangerschapsverlof en heel veel succes met de laatste loodjes!

 

 

 

 

Gepubliceerd op 19-07-2022

Mijn naam is Daniëlle Ratgers, in 2005 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam en sindsdien werkzaam als fysiotherapeute. Al snel na mijn afstuderen ben ik de opleiding voor oedeemtherapeute gaan volgen in België, volgens de Manuele Lymfdrainage ad modum Vodder methode (MLDV).

Naast fysiotherapie en oedeemtherapie heb ik nog verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis te verrijken, waaronder medical taping, lymftaping en weke delen manipulatie. Van 2005 tot 2012 ben ik werkzaam geweest als waarneemster in verschillende praktijken en daarnaast was ik in loondienst in een praktijk in Dordrecht. Vanaf oktober 2021 heb ik als ZZP’er gewerkt in een maatschap in Alblasserdam.

En nu sinds april 2022 ben ik hier in Zwijndrecht werkzaam, begonnen als waarneemster en vanaf augustus als een van de vaste fysiotherapeuten. Ik hoop hier nog vele jaren met heel veel plezier te mogen werken.

 

Gepubliceerd op 01-03-2022

Sinds 1 maart jl. is onze collega en (mede) oprichter van de praktijk René Berger met welverdiend pensioen gegaan! Een jaar geleden is zijn dochter Dominique Berger ingetreden als lid van het maatschap en heeft zij het stokje van hem overgenomen. Wij zullen René zijn aanwezigheid missen en wensen hem heel veel geluk toe met zijn verworven vrije tijd!

 

 

 

 

Even voorstellen: onze nieuwe collega!

Gepubliceerd op 01-02-2022

Ik ben Anika van Seggelen en sinds 2001 fysiotherapeut. Vrij vlot na mijn afstuderen heb ik de opleiding tot Manueel therapeut gevolgd aan de SOMT. Ik kom oorspronkelijk uit de Bollenstreek en heb daar 20 jaar gewerkt in een particuliere praktijk. Sinds 2009 woon ik in Alblasserdam samen met mijn echtgenoot en 2 kinderen.

Mijn interesses liggen op het gebied van de wervelkolom, duizeligheid (BPPD) en de kinder- manuele therapie.

Opleidingen:

 • Fysiotherapie (2001)
 • Manuele therapie (2006)
 • McKenzie therapie (2006)
 • Master manuele therapie (2011)
 • Kinder- manuele therapie (2016)

Anika komt ons team versterken en zal onze collega René Berger vervangen die vanaf 1 maart a.s. met welverdiend pensioen gaat.

 

Gepubliceerd op 01-09-2021

Op 1 september jl. is Tineke de Wit bij ons in dienst gekomen. Zij komt het team achter de balie versterken op de woensdag en vrijdag aan de Rotterdamseweg. Tineke heeft voorheen gewerkt bij D-Reizen en heeft daardoor een ruime ervaring met klantcontacten. Wij heten Tineke van harte welkom binnen ons team! Met de komst van Tineke is er vanaf heden iedere dag bezetting aan de telefoon en achter de balie. Kijk voor meer informatie over onze bereikbaarheid op deze website bij ‘openingstijden secretariaat’. 

 

 

 

Sportfysiotherapie – collega’s in opleiding!

Gepubliceerd op 01-05-2021

Onze collega’s Lizanne van Spanje en Claudia den Ottelander volgen momenteel de opleiding tot sportfysiotherapeut. De sportfysiotherapeut behandelt een grote diversiteit aan sportblessures, maar helpt u ook als u weer wilt gaan sporten na een ziekte, blessure of een periode van inactiviteit. Daarnaast is preventie van blessures een belangrijke taak van de sportfysiotherapeut. Dit alles wordt gedaan door onder andere:

 • Beweeganalyses, bijvoorbeeld door middel van videoanalyses.
 • Sportanalyses, zodat er gericht op uw sport behandelt kan worden.
 • Sport specifieke oefentherapie/revalidatietraining.
 • EHBSO (eerste hulp bij sportongevallen).

Wanneer is sportfysiotherapie iets voor u?

 • Als u sporter bent
 • Als u klachten ervaart tijdens of na bewegen/sporten
 • Als u weer wilt gaan sporten
 • Klachten die langdurig zijn
 • Als u preventief een beweeganalyse wilt
 • Als u adviezen wilt of vragen heeft over sporten/bewegen

Lizanne: ”Van jongs af aan ben ik een fanatiek korfbalster. In de jeugd heb ik vaak in de selectie gespeeld. Momenteel speel ik in een vriendenteam. Plezier in de sport vind ik heel belangrijk. Zonder plezier kun je niet het maximale uit jezelf halen. Naast korfbal doe ik nog aan CardioBoxing en wielrennen. Sporten die mij verder aanspreken zijn o.a. balsporten, schaatsen en racketsporten. Samen met u wil ik graag aan de gang om u zo goed mogelijk te laten terugkeren in uw sport ”

 

Claudia: “Zelf ben ik altijd al fanatiek wedstrijdzwemster geweest en ik doe daarnaast aan fitness. Sporten die mij erg aanspreken zijn watersporten, voetbal, hockey en tennis. Ik krijg er veel energie van om samen met u de reden voor het ontstaan van uw klachten te achterhalen en u te helpen met revalideren. “

 

 

 

 

Even voorstellen: onze nieuwe collega’s vanaf oktober 2020!

Na het vertrek van onze collega Pieter Burger in oktober jl. en het recente vertrek van onze collega Christiaan Bax verwelkomen wij de volgende nieuwe collega’s in onze praktijk. Dit zijn Claudia den Ottelander (fysiotherapeut en sportfysiotherapeut in opleiding), Eline van Dijk (fysiotherapeut) en Martijn Groeneveld (fysiotherapeut).

Hieronder stellen zij zich aan u voor:

 

Ik ben Martijn Groeneveld, 27 jaar oud. In 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sindsdien ben ik werkzaam geweest op een geriatrische revalidatie-afdeling. In februari 2021 zal ik gaan starten met de Masteropleiding tot Geriatrisch Fysiotherapeut. Sinds 2018 ben ik betrokken bij de medische fitness groepen binnen deze praktijk op de donderdagavond. Nu de mogelijkheid zich voordeed om binnen de praktijk als fysiotherapeut aan de slag te gaan, kon ik de kans niet laten schieten. Mijn affiniteit met sport en bewegen in algemene zin zijn voor mij de reden geweest om fysiotherapeut te worden. Graag stap ik naar buiten om te hardlopen, tennissen of voetballen. Helaas krijgen we allemaal (meer dan) eens te maken met lichamelijke klachten. Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan en samen met u te werken aan het herstel.

 

 

Mijn naam is Eline van Dijk, 29 jaar en sinds kort woonachtig in Papendrecht. In 2015 heb ik de opleiding tot algemeen fysiotherapeut afgerond in Nieuwegein. Al snel kreeg ik een leuke baan elders in Zwijndrecht aangeboden. Tijdens deze jaren heb ik ook meerdere waarnemingen gedaan bij verschillende particuliere praktijken en ben ik actief geweest als sportverzorger/fysiotherapeut bij een korfbalvereniging in Hardinxveld-Giessendam. Toen ik de kans kreeg om vanaf november 2020 aan de slag te gaan bij Fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman heb ik deze kans met beide handen gegrepen. Naast mijn werkzaamheden als algemeen therapeut ben ik ook in het zwembad te vinden als hydrotherapeut bij de reuma patiënten vereniging regio Gorinchem. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd veel buiten te vinden. Graag ga ik wandelen, hardlopen en met de fotocamera op pad.

 

 

Mijn naam is Claudia den Ottelander, ik ben 25 jaar oud en ik ben sinds oktober 2020 werkzaam bij Fysiotherapie Berger, Twilt en Tielman. In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Zelf ben ik altijd fanatiek wedstrijdzwemster geweest en ik heb een bijzondere affiniteit voor het behandelen van lichamelijke klachten van (jonge) sporters, daarom ben ik in 2019 gestart met de Master Sportfysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Hiermee verdiep ik mijn kennis op het gebied van trainingsleer, bewegen en sport gerelateerde klachten. De quote “waar een wil is, is een weg”, zegt veel over mij en mijn manier van behandelen van klachten, ik ga altijd voor het hoogst haalbare uit iedere behandeling. Ik vind het een uitdaging om door middel van beweeg- en videoanalyses de ontstaansfactoren van een blessure in kaart te brengen en zodoende het fysieke probleem te verhelpen. Ik zie u graag bij Fysio Berger, Twilt en Tielman om samen met u te werken aan het herstel van uw klachten.

 

 

Nieuwe psychosomatisch fysiotherapeut vanaf 1 juli 2020

Na het vertrek van onze collega Désirée Baan hebben wij inmiddels een nieuwe psychosomatische fysiotherapeut in dienst genomen. Zijn naam is Frank van Gulik. Frank is 11 jaar werkzaam als fysiotherapeut en heeft zijn masteropleiding tot psychosomatische fysiotherapeut inmiddels afgerond.

 

 

 

 

 

Uitbreiding specialisatie osteopathie binnen onze praktijk!

In juli 2019 is onze collega Dominique Berger afgestudeerd als osteopaat en daarmee gecertificeerd om haar specialisatie uit te oefenen! Onder de naam Osteopathie Zwijndrecht is ze vanaf september 2019 van gestart gegaan binnen onze praktijk. Meer informatie treft u aan op de pagina Specialisatie of neem contact met ons op via telefoonnummer 078-6127099.