Osteopathie – Fysiotherapie Berger Twilt en Tielman – Zwijndrecht

Osteopathie

Onze collega Dominique Berger is in juni 2019 afgestudeerd als osteopaat. Vanaf 1 september 2019 is zij geregistreerd en is zij officieel werkzaam als osteopaat.

Dominique Berger  Osteopaat D.O.-MRO NRO-nummer: 10255

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele behandelmethode en gaat over de verbinding en beweeglijkheid van alle weefsels en organen in het menselijk lichaam. Osteopaten weten hoe alle structuren elkaar kunnen beïnvloeden en hebben een uitgebreide kennis over de anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. De focus van de osteopathie ligt in de benadering van de optimalisering van de gezondheid en daarmee de klachten zo goed mogelijk te verhelpen.

De osteopaat gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. In het lichaam kunnen klachten ontstaan door een functiestoornis in een van deze systemen. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, stress of een slechte leefstijl. Als er een verstoring is, zal osteopathie helpen het lichaam weer in balans te krijgen en zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Osteopaten onderzoeken niet alleen de plek waar de pijn zich bevindt, maar gaan op zoek naar de oorzaak van de pijnklacht. Het kan dus zijn dat de osteopaat op een andere plaats behandelt dan de plek waar de klacht zich bevindt.

Met welke klachten kunt u terecht bij een osteopaat?

  • Nek-, rug-, bekken- en stuitklachten
  • Pijnklachten aan gewrichten
  • Buikklachten (maagklachten, darmklachten; obstipatie, verteringsproblematiek, het prikkelbare darm syndroom etc.)
  • Littekenweefsel na operaties
  • Hoofdpijn/migraine
  • Blessures (ook preventief)
  • Kaakproblemen
  • Voorkeurshouding/krampjes/reflux baby

Mocht uw klacht hier niet bij staan en wilt u weten of een osteopaat ook iets voor u kan betekenen, neem dan gerust contact op.

Osteopathie is geschikt voor volwassenen en kinderen.

Tarieven en vergoedingen (vanaf 1 januari 2024)

Intake : 99 euro
Consult: 99 euro
Kort consult: 70,00 euro

Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden de kosten van osteopathie of een gedeelte ervan. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw verzekeraar. Kijk voor een uitgebreide lijst van verzekeraars en hun vergoedingen op www.osteopathie.nl.

De praktijk is zowel NVO als NRO geregistreerd. Dit betekent voor u dat osteopathische behandelingen door de zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk worden vergoed.

 

Kijk voor meer informatie over Osteopaat Dominique Berger op http://www.osteopathiezwijndrecht.nl