ZwangerFit & MamaFit training

Wat houdt ZwangerFit in?

In deze vernieuwde opzet van zwangerschapsbegeleiding is de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gebundeld met de laatste inzichten over zwangerschap gerelateerde bekkenpijn en de kennis van de bekkenbodem (dis)functies. Dit alles wordt oefenbaar gemaakt met basiselementen uit de aerobics en de fitness. Door de specifieke deskundigheid en de signaleerfunctie van onze ZwangerFit docent Ilona Kamp kan de actieve vrouw in haar zwangerschap en in de periode daarna zo optimaal mogelijk begeleid worden.

In de zwangerschap kan je al vanaf de 16e week starten met trainen en doorgaan tot na de bevalling. Het grote voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijft. Na de bevalling ben je welkom vanaf 4 weken (of bij een keizersnede vanaf 6 weken).

Aan de hand van een door jou in te vullen intakeformulier kan jouw gezondheidssituatie goed in kaart gebracht worden en problemen tijdig gesignaleerd worden. Indien zwangerschaps- en bevallings- gerelateerde klachten zich voordoen, kan Ilona je ook in een persoonlijke behandeling ‘bekkenfysiotherapie’ verder helpen. Elke training heeft als opbouw: warming-up, cardiotraining, kracht/ademhaling/ stabiliteit/bekkenbodemtraining, ontspanning.

  • Elke week op woensdagavond is er eerst training voor Zwangeren (19:00 – 20:00 uur (*) en daarna een uur training voor jonge moeders (20:00 – 21:00 uur).
  • Elke training heeft als opbouw: warming-up, cardiotraining, kracht/ademhaling/stabiliteit/bekkenbodemtraining, zo mogelijk buikspiertraining en ontspanning.
  • Daarnaast wordt er om de week een informatie uur gegeven over een bepaald onderwerp.
  • De theorielessen bestaan uit de volgende onderwerpen: Les 1 (1 uur): bekkenklachten en stabiliteit (voor zwangeren en mama’s); Les 2 (1 uur): bekkenbodem (voor zwangeren en mama’s); Les 3 (1,5 uur): De partnerles: bevalling en kraamfase (alleen voor zwangeren en hun partner).

Je bent niet verplicht deze theorielessen te volgen, maar bij een eerste zwangerschap raden we dit wel aan.

Abonnementsprijzen:

  • ZwangerFit training: 10 lessen voor 125 euro
  • Verlenging ZwangerFit training (bij zwangerschap vanaf 31 weken): 4 lessen voor 50 euro
  • MamaFit training: 10 lessen voor 125 euro
  • Theorielessen: 12,50 per les

(*) Tijdstippen en groepen kunnen variëren afhankelijk van hoeveelheid deelnemers.

 

Voor meer informatie of het aanvragen van een inschrijfformulier, bel: 078-6127099.