Sportfysiotherapie – Fysiotherapie Berger Twilt en Tielman – Zwijndrecht

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie.
De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in de preventie en behandeling van sportblessures. Daarnaast speelt zij een belangrijke rol in het geven van voorlichting en advies aan iedereen die sport of wilt gaan sporten na inactiviteit of na ziekte. Zo kan de sportfysiotherapeut je bijvoorbeeld helpen met het trainen voor een marathon of bij het terugkeren in een sport die je lang niet beoefend hebt. De sportfysiotherapeut begeleidt niet alleen (ervaren) sporters, maar bijvoorbeeld ook kinderen of ouderen waarbij sport een onderdeel van de behandeling is.

 

Een sportfysiotherapeut snapt dat sport belangrijk is voor jou en helpt je om zo snel mogelijk weer je sport uit te kunnen oefenen. Zij weet precies wat er met jouw lichaam gebeurt tijdens sporten, hoe je geblesseerd kan raken én hoe je dit kan voorkomen. De therapeut zal dan ook altijd met jou bekijken hoe je kan voorkomen dat een blessure niet terugkomt. Zij behandelt waar nodig ‘hands-on’ in de behandelkamer, maar zet je ook zeker aan het werk in de trainingszaal. De therapeut geeft je aanwijzingen hoe je jouw oefeningen het beste uit kan voeren en maakt trainingsschema’s op maat. Zij kijkt bijvoorbeeld ook hoe je om een blessure heen kan trainen, zodat je niet teveel kracht en/of conditie verliest.

Tijdens de fysiotherapie maak je gebruik van onze trainingsfaciliteiten. Op onze twee locaties hebben we ruim uitgeruste trainingszalen waar je alle mogelijke vormen van training (kracht, conditie, stabiliteit, coördinatie) uit kan voeren.

 

Wanneer sportfysiotherapie?

Onze sportfysiotherapeuten behandelen zeer uiteenlopende klachten, waaronder:

  • Enkelletsel (zoals een enkel verzwikking).
  • Knieletsel (zoals een gescheurde meniscus of kruisband).
  • Schouderklachten.
  • Lage rugklachten.
  • Overbelastingsblessures door sport.
  • Revalidatie na een operatie (zoals bijv. een schouderoperatie, knieoperatie) of een voorste kruisband revalidatie.

Heb je specifieke vragen over sportfysiotherapie met betrekking tot jouw klachten? Neem dan gerust contact met ons op.

Claudia den Ottelander

Terug naar overzicht